Verhalen uit de oorlog

Lieve mensen van SWOK,

Hoewel wij er in principe zijn voor het welzijn van Oekraïense kinderen, doen wij toch onderstaande oproep aan jullie. De dansgroep Roesalka en de stichting SOTO zijn ook betrokken.

De man van een van onze vaste begeleidsters van de zomervakanties van de Oekraïense kinderen is zwaargewond bij een bombardement in het westen van Oekraïne. Het gaat om Roman Kulik, echtgenoot van de voor ons bekende Natalia Kulik. Het is de familie Kulik die het Regina-centrum opgezet heeft, een centrum voor dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. De familie Kulik zorgt in Oekraïne voor de bewustwording en acceptatie van de mensen met een beperking. Deze mensen zijn onderdeel van de maatschappij en verdienen ieders liefde en zorg. Nu helpen zij in West-Oekraïne de vluchtelingen uit Oost-Oekraïne. Ze zijn altijd druk bezig voor anderen en hebben nu onze hulp nodig.

Afgelopen zondag was Roman bezig voor Oekraïne om met zijn bus vluchtelingen te helpen in Javoriv. De precieze omstandigheden weten we niet. Wat we wel weten is dat Roman na een beschieting met raketten op de IC ligt met in zijn lichaam diverse scherven. Inmiddels heeft hij 9 operaties gehad en staat de volgende alweer gepland. Helaas bestaat er in Oekraïne geen zorgverzekering die dit allemaal betaalt. Dat moeten de mensen zelf bekostigen. 

U kunt uw gift overmaken via de diverse mogelijkheden hieronder. D

oor de QR-code te scannen.

Via de link om, Roman rechtstreeks een Tikkie te sturen.

Of door een directe overboeking naar:
Stichting Welzijn Oekraïense Kinderen (SWOK)

NL97 ABNA 0110 9240 37

ovv hulp aan Roman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.