Update Victoria, Svyatoslav en Roman Kulyk.

Op 3 april jl hadden wij onze laatste gezamenlijke vergadering inzake de opvang van Oekraïense kinderen en Roman. Daarin hebben we in aanwezigheid van Victoria en Svyatoslav met elkaar gesproken over de situatie en ervaringen rondom hen. Verder hebben we met elkaar besproken dat de zomervakantie voor de Oekraïense kinderen bij ons, in en rondom Hengelo, geen haalbare kaart is. Ook kwam de gezondheidstoestand van Roman Kulyk aan de orde; hij herstelt gelukkig van de zware verwondingen, al zal dat nog tijd vergen.

Ondertussen is de dreiging van de oorlog het in het westen van Oekraïne afgenomen. Dat dat in het oosten van het land nog niet het geval is, hebben we allemaal ongetwijfeld gevolgd in het nieuws; vreselijk. Wat betreft Victoria en Svyatoslav: zij hebben een onderkomen gekregen bij zorgboerderij de Korenschoof in Tubbergen. Samen met de verantwoordelijke stichting daarvoor zijn wij aan het uitzoeken wat de vervolgstappen zouden moeten zijn. Victoria en Svyatoslav hebben het daar naar hun zin en kunnen naar hun school (De Korhoen) waar ze al een tijdje gewend zijn. 

Dank voor jullie financiële bijdragen voor het weeshuis in Oekraïne en voor Roman. Vanuit onze stichting hebben we de bedragen nog wat verhoogd en gezorgd dat ze op de juiste plek komen. Om jullie op de hoogte te houden even een bericht. Als er nieuws is, melden we ons opnieuw..

Groeten, Rob, Gert-Jan en Ellen

Victoria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.